Onderzoek en intake
In samenwerking met de Leidse Hogeschool hebben we aangetoond dat hoofdpijn vermindert wanneer de klacht tegelijkertijd vanuit meerdere disciplines wordt behandeld. In onze praktijk benaderen de hoofdpijn vanuit de volgende invalshoeken:
- manuele therapie (beoordelen van gewrichten vanuit de wervelkolom, zowel laag in de nek/borstwervelkolom, schoudergewrichten als de hoge nekwervels)
- psychosomatische fysiotherapie (meten van stress, gemoedstoestand, omgang met spanning, levenssituatie)
- klassieke fysiotherapie (houdingsadviezen, oefentherapie, massage)
- dry needling (aanprikken van spieren via ’triggerpoints’) en medical taping
- oefentherapie
Onderzoek voor behandeling
Het eerste bezoek aan de hoofdpijnpoli bestaat uit een zeer uitgebreide screening/intake. Deze duurt ongeveer een uur. De screening/intake start met een uitvoerig vraaggesprek naar de klacht (ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoe lang de klachten al bestaan, wat de klachten doet toe- en afnemen, et cetera), gezondheidstoestand (conditie, et cetera), de leefgewoonten (sporten, eetpatroon) en het medicijngebruik. Daarnaast doen we verschillende testen en krijgt u vragenlijsten mee die u thuis kunt invullen. Uiteindelijk kiezen we na het beoordelen van de vragenlijsten en beoordeling van de testen en het vragengesprek welke therapieën het beste resultaat zullen hebben.